Ulemper ved en elcykel

Ulemper ved en elcykel

Lægger du vejen forbi en cykelforhandler, så skal du forberede dig på, at sælgeren vil bruge sin energi på at fremhæve fordelene ved de mange elcykler. Man kan derfor godt få det indtryk, at der slet ikke er nogle ulemper ved elcykler, men det er ikke helt korrekt. Der er nemlig nogle få ulemper ved den batteridrevne cykel. Lad os kigge nærmere på, hvilke ulemper der rent faktisk er.

Vægt

En af de største ulemper ved elcyklen er, at den er ret tung. De fleste elcykler vejer omkring 20-25 kg. – altså betydeligt mere end en almindelig cykel. Den ekstra vægt kommer hovedsageligt fra batteriet og motoren. Den høje vægt er en ulempe, idet det kan være ret hårdt at køre på elcyklen, hvis batteriet løber tør for strøm midt på cykelturen. Det kan jo ske, hvis man ikke har husket at lade batteriet op.

Pris

Elcykler koster typisk fra 8.000 kr. og opefter. Det er mange penge sammenlignet med prisen for en almindelig cykel, men det er ikke sikkert, at du ser den høje pris som en stor ulempe. Ser man på, hvad en bil koster, så er 8.000 kr. pludselig ikke så mange penge. Om den høje pris er en reel ulempe eller ej afhænger altså af, hvad man sammenligner med. Da elcykler forhandles i mange forskellige prisklasser, mener vi, at næsten alle har råd til at anskaffe sig en elcykel.