Hvordan plejer og vedligeholder man elcykler?

Hvordan plejer og vedligeholder man elcykler?

Det er et meget interessant spørgsmål, som ikke alle forhandlere er lige gode til at svare på. Derfor vil vi gerne give dig nogle gode tips ang. pleje og vedligeholdelse af elcykler. Man skal vedligeholde sin elcykel af den meget simple grund, at løbende vedligeholdelse kan være med til at forlænge elcyklens levetid. Find vores bedste guldkorn herunder:

Vask og smør elcyklen én gang om måneden – Som den heldige ejer af en elcykel anbefaler vi dig at sætte en times tid af til at vaske og smøre elcyklen én gang om måneden. Du kan også vælge at gøre det hver anden måned, hvis du ikke bruger elcyklen så ofte. Det er især vigtigt, at du får smurt bremserne, gearene og tandhjulet. Der er som udgangspunkt ingen grund til at opsøge en cykelmekaniker, da man sagtens kan klare den løbende vedligeholdelse på egen hånd.

Foretag en komplet klargøring – Foruden den månedlige vedligeholdelse råder vi dig også til at klargøre elcyklen fra tid til anden. Din elcykel skal nemlig gøres klar til henholdsvis foråret og sommeren samt efteråret og vinteren. Her skal du gå i dybden med både at vaske og smøre din elcykel, så den er klar til en ny sæson. Her er en kort tjekliste til, hvad du skal gøre:

 • Vask elcyklen grundigt
 • Smør bremser, gear og tandhjul
 • Kontroller bremser
 • Kontroller dæk
 • Kontroller gear
 • Send den evt. til service eller reparation (hvis nødvendigt)
 • Kilde: https://www.dr.dk/nyheder/indland/saadan-passer-du-paa-din-elcykel-og-batteri

  Det er vigtigt, at man får udbedret evt. fejl og mangler så hurtigt som muligt. Lader man stå til, kan man risikere, at problemerne bliver værre og dermed bliver dyrere at reparere i sidste ende. Ergo bør man tage hånd om diverse udfordringer med det samme. Man bør ikke mindst undgå at ignorere problemer med elcyklens bremser, da det kan koste dyrt, hvis uheldet er ude, og man lander på asfalten. Derfor kan vi kun fraråde at tage chancer.

  Her populære el cykler og til en fornuftig pris.