Hvor langt kan en elcykel køre?

Hvor langt kan en elcykel køre?

En elcykel er som bekendt drevet af et batteri, og dette batteri skal oplades en gang imellem. Hvor ofte batteriet skal oplades afhænger naturligvis af, om du cykler 10, 20 eller 50 km. om dagen. Nogle kan nøjes med at oplade deres batteri én gang om ugen, mens andre skal oplade batteriet hver eneste dag. Det afhænger alt sammen af rækkevidde, kørselsbehov og andre faktorer. Det er sund fornuft at gå efter en elcykel med en lang rækkevidde.

Men tilbage til spørgsmålet – hvor langt kan elcyklen egentlig køre på en fuld opladning? De fleste elcykler kan køre mellem 40 og 80 km. på en opladning. Der findes dog også elcykler, som kan køre betydeligt længere – helt op til 205 km. Jo mere du selv hjælper til, desto længere kan du køre på elcyklen, før du skal finde opladeren frem.

Det er uden tvivl væsentligt at vide, hvor lang rækkevidden er, men det er også værd at vide, hvor lang tid det tager at lade batteriet op. Det tager omkring 4-6 timer at lade et almindeligt batteri op.

Elcyklens rækkevidde vil helt naturligt dale med tiden i takt med, at batteriet bliver mere og mere slidt. Er du en meget flittig bruger af din elcykel, kan du på et tidspunkt blive nødt til at udskifte batteriet, hvis det er slidt op og derfor ikke længere fungerer optimalt.