Menu

Sådan holder du rhododendron bedst

0 Comments


Skal haven fornyes eller måske endda gennemrenoveres? Har I besluttet at der skal nogle nye planter ind i haven, for at gøre det hele flottere, så kan det være, at I har kastet jeres kærlighed på en rhododendron. Planten hører til kategorien ‘surbundsplante’, hvilket kan gøre den lidt vanskelig at passe. Læs mere her, hvis du vil give din rhododendron en god chance for at leve i mange år i jeres have.

At plante en rhododendron

Som nævnt før, så hører rhododendron til surbundsplanterne, så den skal have sur jord at gro i. Det er der næppe naturligt nogen steder i haven, så man skal investere i nogle poser sur spagnumjord. Det letteste er at lave en afgrænset bed, hvor man har surbundsplanter i, da det gør plantningen og pasningen meget lettere.

Vanding og gødning

Surbundsplanter gror naturligt meget fugtige steder, så det er ofte nødvendigt at vande sin rhododendron ugentligt, trods almindeligt dansk regnvejr. Jorden skal være vandet godt igennem inden man planter sin surbundsplante, da de ellers tørrer hurtigt ud.
Har man tænkt sig at gøde sin rhododendron, bør man ikke bruge almindelig gødning, men i stedet specialgødning beregnet til surbundsplanter. Det er ofte organisk, hvilket betyder det blandt andet også er langtidsvirkende, modsat almindelig gødning. Det er desuden fremstillet af biologisk affald som fjer, dyreafføring og knoglemasse, hvilket gør det mere økologisk end konventionel gødning.

Beskæring og pasning

Hvis man vil beskære sin rhododendron skal man gøre det senest i marts måned inden den sætter blomster, og ellers skal man vente til efter den er afblomstret. Udover beskæring kan det også være nødvendigt at passe på planten ikke får skadedyr. Det vil oftest være øresnudebiller, der angriber. De kan bekæmpes ved at blande nematoder (orm) i vand og hælde det over planten. Ormene angriber billernes larver, hvilket kan redde planten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *