Menu

Frugttræer som er nemme at holde

0 Comments


Har I besluttet jer for at lave lidt om i haven, skal I have renoveret i stor stil eller skal der simpelthen bare ske noget nyt? Lad os give jer nogle tips til, hvordan I bedst muligt vælger frugttræer til haven. Vi har samlet en række sorter, der er nemme at holde – plus nogle tips til generelt at have frugttræer i haven.

Nemme frugttræer

I toppen af listen over nemme frugttræer finder man æbletræer, kirsebærtræer, blommetræer og pæretræer. De er alle lette at plante og ofte vil de allerede efter et år forsøge at sætte frugt, hvor resultatet ofte er ganske udemærket.
Man skal vælge opmærksom på, at selvom et frugttræ er nemt i pleje, så kommer der ingen frugter på træet, hvis ikke det bliver bestøvet. Mange af vores frugttræer herhjemme har brug for såkaldt fremmedbestøvning, hvilket betyder at der skal være den samme type af frugttræ i en anden sort inden for få hundrede meters afstand eller mindre. Gå eventuelt en tur i kvarteret og se hvilke træsorter, der er rundt omkring i folks haver. Ellers kan det være nødvendigt at købe to forskellige sorter af det samme træ til din egen have, så de kan bestøve hinanden.

Tips til frugttræer i haven

Generelt kan det siges om plantning af frugttræer, at der hvor der har stået et frugttræ, kan der ikke stå den samme slags igen. Hvis man vil skifte et gammel æbletræ ud med et nyt på det samme sted, så skal man skifte jorden og vande det godt igennem.
Desuden bør man altid plante frugttræer i et solbelyst område, hvor jorden ikke risikerer at tørre ud. Ellers skal man have koordineret et vandingssystem. Hav også tanker for hvor stort træet bliver, når det er fuldvoksent. Husk at der skal være plads til træets krone.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *