Menu

Døjer du med ukrudt i haven?

0 Comments


Døjer ud også med ukrudt i haven, og skyder det op både i hækken, græsplænen og køkkenhaven? Så læs med her. Vi har samlet de bedste tips til, hvordan du kan komme ukrudtet til livs uden det store besvær.

Kom tidligt i gang

Mange venter med at fjerne ukrudtet til det tydeligt kan ses, hvilket også gør det lettere at fjerne. Problemet med denne taktik er, at ukrudtet på det tidspunkt ofte har sat blomster og frø, der er blæst omkring i haven. Tricket er derfor at fjerne dem lige så hurtigt, som de kommer frem mellem blade og græstotter. På den måde kan man forhindre dem i at sprede sig i løbet af sommeren. Er man rigtig heldig, kan man endda næsten få bugt med ukrudtet over et par år, så for eksempel mælkebøtter næsten aldrig forekommer i plænen.

Læg en strategi

Det kan virke uoverskueligt at komme i gang med at bekæmpe ukrudtet, så planlæg i stedet, hvordan du vil gribe det an. Der er 2 måder, der er rigtig gode:

1. Hver anden dag tager man en spand i hånden og bruger 10-15 minutter i haven, på at fjerne det ukrudt man finder. Det gentager man indtil omkring Sankt Hans, hvor haven gerne skulle være næsten fri for ukrudt. Herefter er det sjældent nødvendigt med mere end 1-2 gange i ugen.

2. Hver anden til tredje uge bruger man en dags tid i haven, hvor man kommer til bunds i alle bedene, plænen og hækken. Det gentager man en håndfuld gange mellem foråret og Sankt Hans. Herefter burde det ikke være nødvendigt med mere end en lille times tid i weekenden.

Hvilken strategi der passer ind i jeres planer, er op til jer at afprøve, men på den måde kan man tilpasse havearbejdet til skoleskemaer og arbejdstider. Prøv eventuelt at få børnene med i haven, for så går det også noget hurtigere at komme til bunds.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *