Menu

Andet pynt end buske og planter til haven

0 Comments


Vi har samlet 3 gode idéer til dit næste haveprojekt, så din have kan få nyt liv og samtidig kræve mindre vedligeholdelse og tid. Brug din energi på noget andet og slap af i haven bagefter med en kop kaffe og en god bog. Der er mange andre muligheder for pynt og dekorationer i haven end blomster og planter.

Lav smukke flisegange

En måde at bryde med havens grønne udseende, der ofte flyder ud i hinanden, er at installere flisegange. Flisegangene kan både løbe i græsplænen eller imellem planterne i bedene. Det giver en pæn opdeling af de forskellige segmenter af haven, mens det samtidig giver mulighed for at gå imellem planterne ganske tørskoet og anskue haven fra nye vinkler.
Fliserne kan med fordel kombineres med en ukrudtsdug, så man slipper for at luge mellem fliserne mange gange om året.

Bronzeskulpturer i haven

Bøvler I med døende planter, så kunne skulpturer også være en løsning. At opsætte en granitskulptur eller bronzeskulptur i haven kan være et forfriskende nyt pust mellem de farverige planter. Der er lav vedligeholdelse på skulpturer, og de kan klare sig med en aftørring et par gange om året. Hvis I vælger en bronzeskulptur, så husk at et lettere farveskift til en mørke og mere “slidt” nuance er at forvente ved bronze, da metallet udvikler såkaldt patina med tiden. Dette giver et rustikt og antik udseende.

Flisekanter

Vil man gerne spare arbejde nede på knæ eller under hækken, så er flisekanter et rigtig godt valg. Ligesom ved flisegangene kan man vælge at lægge ukrudtsdug under flisekanterne, men det kan også kombineres med lodrette vægge, der sættes under fliserne, for at forhindre bedplanter i at gro ud i græsset, eller græsset gro ind i bedene.

Find flere haveskulpturer her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *