Menu

Hvordan planter man roser bedst?

0 Comments


Har du besluttet dig for den store omvæltning af havens design, eller har du bare udset dig nogle flotte roser på tilbud i plantemarkedet? Uanset hvad, så må du have en plan, når du planter roser. En plan er med til at hjælpe både dig og roserne, så du sikrer de får den bedst mulige start.

Trin 1: Planlægning og indkøb

Inden du går i gang med selve beplantningen, så er det en god idé at have styr på, hvilke roser man vil have, hvor store bliver de og hvor skal de stå? Det påvirker nemlig alt sammen beplantningen og uden at tænke på disse ting, risikerer du at roserne kommer rigtig skidt fra start og bliver syge eller grimme. Herefter er det blot at få købt roserne hjem. Det kan være en god idé at spørge naboer og venner om, hvor de ville anbefale at købe planter.

Trin 2: Selve plantningen

De fleste roser kan plantes som de er i frostfri muld med den jord, der følger med dem op fra urtepotten. Det er vigtigt at de står i næringsrig jord, men ellers kan du købe en pose spagnumblanding og fylde rundt om dem. De skal desuden presses godt ned omkring og vandes. Har der før stået roser på samme sted, skal jorden udskiftes så der kommer nye næringsstoffer.

Trin 3: Efter beplantningen

Efter du har plantet roserne er det vigtigt at holde øje med dem. Den første tid har de godt af ekstra vanding, men husk altid at vande nede ved jorden og ikke på blade eller blomster. Nogle roser kan blive angrebet af skadedyr, hvilket man også skal have øje for.

Holder man fast i disse 3 trin har roserne fået en god start, men spørg altid i dit lokale plantecenter, da alle roser er forskellige og nogle kan have behov for ekstra gødning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *